
Belma serveert 👩🍳
Herfstige boerenkoolstamppot met zoete twist
Een klassieker met een moderne draai vol verse groente, eenvoudig te maken, en onweerstaanbaar lekker.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
300 g boerenkool, fijngesneden
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 rode ui, in ringen
100 g feta of oude kaas, verkruimeld
50 ml melk of plantaardige melk
1 el roomboter of olijfolie
1 tl mosterd
Peper & zout naar smaak
Optioneel: handje gehakte walnoten of pompoenpitten voor de topping
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen (wit + zoet) samen in ruim water met een snufje zout, ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn.
2.Voeg in de laatste 5 minuten de boerenkool toe aan de pan, zodat die zacht meekookt.
3. Giet af en laat even uitdampen.
4. Stamp alles grof met melk, boter en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
5. Bak ondertussen de rode ui zachtjes in een beetje olie tot hij karamelliseert.
6. Schep de uien en feta door de stamppot, en bestrooi met walnoten of pitten voor een knapperige bite.
Serveertip
Serveer met een schepje grove mosterd of een lepel appelcompote.
Mooi te presenteren in een schaal met extra uienringen en wat boerenkoolchips erbovenop dat geeft kleur en pit.



Geef een reactie