g

Import & Export

Importeur en exporteur van kwaliteit.

Wij importeren geen groenten en fruit, maar kwaliteit. Vanaf het moment dat de vrucht aan de boom of struik hangt, controleren wij de kwaliteit. Of dat nu in Spanje, Frankrijk of elders is, de controle blijft strikt, ook omdat we intensief contact houden met onze afladers We importeren veel, dus controleren veel. Daarnaast vindt er maandelijks een persoonlijke controle plaats op locatie.

Ons bedrijf is gevestigd in Enschede, 5 kilometer van de Duitse grens. Van daaruit exporteren wij met onze vrachtwagens richting Emden, Hannover, Bielefeld, Münster en Dortmund. Onze Duitse klanten die zich in de andere deelstaten bevinden beleveren we via externe maar vertrouwde en gerenommeerde transporteurs. Daarnaast exporteren we producten naar het noorden van België en naar de UK. Zo timmeren wij met ons gedreven en zeer ervaren exportteam dagelijks aan de weg.

Import

Sterk in premium merken.

Ons team heeft jarenlange ervaring in de AGF-branche, ook in de import. Dit brengt veel voordelen met zich mee. We kennen de beste telers in Europa en kiezen altijd voor eerste kwaliteit en eigen import. Zo ligt de bloemkool die gisteren in Frankrijk op het land lag, vandaag bij jou in de winkel.

Willem Dijk AGF heeft twee premium huismerken, Filósofo en Elefant, waarmee we de allerbeste citrusvruchten leveren. Daarnaast bieden we smaakvolle appelen uit Südtirol en laten we onder het merk Werkelijk Delicaat diverse buitenlandse producten verpakken. Producten die stuk voor stuk van excellente kwaliteit zijn.

Spanje

Diverse soorten meloenen, aardbeien, perziken, nectarines en pruimen. Ook groenten zoals paprika's, tomaten en slasoorten.

België

Vele soorten tomaten en andere groenten (Flandria) worden door ons uit België geïmporteerd.

Italië

Uit Italië importeren wij: watermeloenen, dille, bladpeterselie en diverse soorten tomaten.

Griekenland

Van Griekse bodem halen wij voornamelijk: watermeloenen, druiven, perziken en nectarines.

Groenten en fruit importeer je niet, kwaliteit invoeren heet dat.

Export

Continuïteit in product en kwaliteit.

Wij onderscheiden ons door actief te zijn, te luisteren naar de klanten en door altijd scherp te zijn op de kwaliteit. Dat wordt door onze klanten gewaardeerd. Door grote betrokkenheid bij de verschillende telers en met veel eigen huismerken in ons assortiment dragen we zorg voor continuïteit in product en kwaliteit.

Willem Dijk voert een breed assortiment groente en fruit. Daarnaast bieden we een volledig assortiment aardappelen uit voorraad. Nederlandse, maar ook Duitse aardappelen zoals Bellarosa, Maritiema en Allianz. We leveren diverse rassen en verpakken alles in de verpakking die je wenst.

Wie zijn wij

Wij zetten ons dagelijks in om jou voor een goede prijs van de beste aardappelen, groenten en/of fruit te voorzien.

Geschiedenis

In 1994 werd onze groothandel opgericht door Willem Dijk sr. en inmiddels staat Willem Dijk jr. aan het roer.

Onze klanten

Onze klantenkring is zeer divers. Wij leveren voor een goede prijs, de beste kwaliteitsproducten.

Certificering

Wij zijn ISO 22000-gecertificeerd, dat betekent zekerheid en kwaliteit voor onze klant.

De Ossenboer 2
7547 SJ Enschede
info@willemdijk.nl
053 – 432 58 00