g

Geschiedenis

Van vriendendienst tot groothandel.

Willem Dijk senior komt uit een familie die al decennia lang actief is in de AGF-branche. Zijn vader (opa Willem) had een groentewinkel en begon als vriendendienst het transport van groenten en fruit te verzorgen. Ook deed hij zijn eigen inkoop. De appel valt dus niet ver van de boom als ook Willem (2e generatie) en broer Gerty de groenten- en fruitwereld inrollen. Willem eerst als commissionair. In 1985 nemen de broers het bedrijf van hun vader over onder de naam 'Gebroeders Dijk'. Na een aantal jaar wordt in mei 1994 officieel Willem Dijk AGF opgericht. Broer Gerty wordt hoofd commerciële in- en verkoop.

geschiedenis

De derde generatie aan het roer.

In 1999 deed Willem Dijk junior zijn intrede in het bedrijf. Willem jr. was van jongs af aan in de loods te vinden. Dus tegen de tijd dat hij officieel in dienst trad, kende hij de organisatie als de binnenkant van zijn broekzak. Willem jr. maakt al sinds 2005 samen met Willem sr. deel uit van de directie, in de rol van operationeel directeur, totdat hij in 2018 de dagelijkse leiding binnen het bedrijf overnam van zijn vader. Senior heeft een adviserende rol gekregen en daarnaast onderhoudt hij, veelal op locatie, de contacten met de leveranciers in het buitenland.

Medewerkers

Van een vriendendienst met geen medewerkers in dienst, tot een groothandel met ruim 100 personeelsleden.

Eigen merken

Willem Dijk senior is een echte pionier geweest in het op de markt brengen van onze eigen bekende merken zoals WeDe, Tukker Tuffels en andere premium merken als Elefant en Filósofo.

Vrachtwagens

Het begon met twee vrachtwagens en is inmiddels uitgegroeid tot een modern wagenpark met 15 vrachtwagens en dagelijks meerdere externe transporteurs met vaste chauffeurs.

Locatie

Vanuit een vrachtwagen naar een hypermodern hoofdkantoor in Enschede en een verkoopkantoor in Vreden (Duitsland).

Hoe onze organisatie is gegroeid in de afgelopen jaren.

1994
Oprichting Willem Dijk AGF B.V.

Willem Dijk senior start samen met Hennie Aartsen onder een dak met een groothandel aan de Strootsweg in Enschede.

1996
Nieuwe locatie

Twee jaar later vindt er een verhuizing plaats: Willem Dijk AGF vestigt zich iets verderop aan Het Wolbert 1-11 in Enschede.

1997
Grenzen verleggen

Langzaam maar zeker worden grenzen verlegd. Nederlandse toeleveranciers werden aangevuld met Spaanse en Franse leveranciers.

1997
Lancering Werkelijk Delicaat

Er worden twee huismerken gelanceerd: Werkelijk Delicaat en Coelx. Beide merken stonden en staan garant voor kwaliteitsproducten.

2003
Start Elefant

Vanaf 2003 wordt er voor het eerst iets geladen bij Elefant/Aguado. Pas een aantal jaar later wordt het een mega succes.

2004 / 2005
Eerste import Filósofo

In het citrusseizoen van 2004 / 2005 importeert Willem Dijk AGF voor het eerst Filósofo voor de Nederlandse markt.

2016
Het jaar van de Elefant

De vraag naar Elefant stijgt boven alle verwachtingen uit. We hebben een levensechte rode olifant aangeschaft om de Elefant echt op de kaart te zetten.

2017
Verbouwing pand

Er wordt een nieuw kantoor gebouwd op het bestaande pand. De nieuwe koelhal is een keer zo groot als de bestaande bouw. De bouw duurt twee jaar.

2018
Overname directie

De algemene bedrijfsleiding gaat vanaf nu over naar Willem jr. Senior heeft een adviserende rol gekregen en is nog verantwoordelijk voor het wagenpark.

2023
Klaar voor de toekomst!

Door de implementatie van ons nieuwe softwaresysteem en de nieuwste koeltechnieksystemen zijn wij klaar voor de toekomst!

Benieuwd naar meer historie van onze organisatie? Stuur een berichtje.

  over ons

  Specialist in aardappelen, groenten en fruit.

  Wie dagelijks met aardappels, groenten en fruit te maken heeft, weet dat snelheid en organisatie onafscheidelijk zijn. Vooral wanneer je, zoals wij, staat op een afhandelingstermijn van 24 uur als absolute limiet. Om dat doel te bereiken houden we intensief contact met afladers. Commissionairs houden ons op de veilingvloer regelmatig op de hoogte. Zo blijven we alert op ontwikkelingen in de markt. Dat komt de kwaliteit en de versheid van de producten ten goede.

  Wie zijn wij

  Wij zetten ons dagelijks in om onze klanten voor een goede prijs van de beste aardappelen, groenten en/of fruit te voorzien.

  Import & Export

  We kennen de beste telers en kiezen altijd voor eerste kwaliteit en eigen import. Wij exporteren naar diverse landen in Europa.

  Onze klanten

  Onze klantenkring is zeer divers. Wij leveren voor een goede prijs, de beste kwaliteitsproducten.

  Certificering

  Kwaliteitszorg en voedselveiligheid vinden we uitermate belangrijk. We zijn daarom vanaf de start gecertificeerd.

  De Ossenboer 2
  7547 SJ Enschede
  info@willemdijk.nl
  053 – 432 58 00